Oleh Ana Mohd Bess
23 Februari 2024, 13:41

Untuk mendapatkan maklumat terkini, ikuti kami melalui Telegram

Langgan Sekarang
Ketua Pengarah DBP, YBrs. Dr. Hazami menyampaikan cenderamata kepada DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail di Hotel St. Regis Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur – Raja Muda Perlis, Duli Yang Teramat Mulia Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail menitahkan seluruh rakyat agar terus memberikan sokongan padu kepada Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) dalam usaha mendaulatkan bahasa kebangsaan.

Beta akan terus sentiasa menyokong usaha mendaulatkan bahasa kebangsaan dan seterusnya bersama-sama memartabatkan bahasa kebangsaan di dalam negara dan ke peringkat antarabangsa.

Demikianlah titah baginda selepas berkenan menerima menghadap YBrs. Dr. Hazami Jahari, Ketua Pengarah Dewan Bahasa dan Pustaka pada 22 Februari 2024 di Hotel St. Regis Kuala Lumpur.

Dalam majlis menghadap tersebut, Dr. Hazami mengangkat sembah maklum berhubung dengan pelaksanaan kegiatan bahasa dan sastera di negeri Perlis pada tahun 2024.

Turut bersama-sama dalam majlis menghadap Tuanku ialah Tuan Haji Mohd Salahuddin Dato’ Paduka Mohamed, Pengarah Jabatan Pengembangan Bahasa dan Sastera dan Puan Roziah Md Yunus, Ketua Bahagian Promosi dan Pengiktirafan.

Artikel ini ialah © Hakcipta Terpelihara JendelaDBP. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang.
Buletin JendelaDBP
Inginkan berita dan artikel utama setiap hari terus ke e-mel anda?

Kongsi

error: Artikel ini ialah Hakcipta Terpelihara JendelaDBP.